Últimes notícies:

L’hort de l’Institut Gaudí se’n va al mercat

Els alumnes porten tot el curs cuidant l’hort del centre i cultivant algunes verdures. Ara el projecte ha fet un pas endavant i els estudiants han tingut l’oportunitat de vendre aquestes hortalisses ecològiques en una parada del Mercat Central de Reus.

Porros, escarola, bledes o fins i tot raves, són algunes de les hortalisses que els alumnes de l’IFE de l’institut Gaudí han venut al Mercat Central de Reus. Els estudiants d’aquest cicle formatiu de «Cures d’animals i espais verds», estan cultivant les hortalisses durant el curs i ho fan a partir de llavors oblidades i sense l’ús de productes químics.

Els alumnes tenen entre 17 i 21 anys i un perfil amb necessitats cognitives especials, lleus o moderades. El grup s’encarrega de tenir cura dels espais verds de l’institut, a més de fer de voluntaris en activitats relacionades amb la jardineria. D’aquesta manera, els estudiants aprenen com és el procés de cultiu, però també treballen competències com la socialització o el treball en equip. És el primer cop que els alumnes munten aquesta paradeta, una part del projecte que continuaran fent un cop en cada curs.

A més a més, una part de la collita de verdures, hortalisses i plantes aromàtiques es queda al mateix centre educatiu, on l’alumnat del cicle formatiu d’hoteleria la fa servir per cuinar plats i entrepans que se serveixen a la cantina «Cafè Gaudí» de l’institut. A la vegada, amb les restes orgàniques de la cafeteria, els alumnes produeixen compost per als bancals de l’hort.

AGENDA

7 de Juny

RELACIONATS